Noutati WinMENTOR – Versiunea 777.12

Noutati WinMENTOR – Versiunea 777.12:

Liste:

Mentor

Jurnal cumparari a fost corectata inregistrarea intamplatoare a TVA-ului de pe tranzactiile de import ca TVA nedeductibil.
S-a adaugat coloana “Termen expirare” in listele “Detaliere livrari pt.consumuri”, “Livrari” din submeniul MISCARI.

Salarii

In lista de lichidare s-a adugat coloana “Contributii angajat impozabile” in care sunt aduse contributiile angajatului platite din alte surse in contul angajatului (Ex.contributia de sanatate pentru indemnizatiile de boli profesionale si accidente de munca). Valoare se va utiliza la generarea coloanei calculate “Alte drepturi” din adeverinta de venit, obtinuta ca versiune la aceasta lista.

Mentor:

• CONSTANTA NOUA DE OPERARE – S-a introdus o noua constanta de operare “Cere cantitatea inaintea afisarii pretului” a carei valoare implicita este “NU”. Se va pune pe DA daca se doreste completarea automata a pretului pe factura, in cazul existentei ofertelor pentru client, valide la data facturarii.
• CARNETE DOCUMENTE – Modificare dimensiune camp “Seria carnetului” de la 5 la 15.
• NOTE PREDARE IMPORT BCS ARTICOLE – Se calculeaza automat termenul de expirare pentru articolele importate.
• INTRARI – Interfata de asociere a seriilor pentru articole, de pe NIR, este redimensionabila, pentru a putea identifica mai usor articolele. S-a adaugat si codul intern sau extern in cazul in care a fost configurat acest lucru in constantele utilizatorului de configurare a cautarii.
• IESIRI – Corectie la facturarea manuala a taxelor pentru articolele facturate cu discount. Aparea mesajul: “KSTOC. Data set not in edit or insert mode.”
• LISTARE FACTURI SI TRANSMITERE PRIN E-mail – A fost corectata valoarea fara TVA a facturii in cazul aplicarii de discount si implicit valoarea totala a facturii.

Salarii:

• CALCUL SALARII – A fost corectat modul de calcul a liniei “…alte drepturi” luandu-se in calcul contributiile angajatului platite din alte surse (Ex.contributia de sanatate pentru indemnizatiile de boli profesionale si accidente de munca).
• CALCUL STOPAJ LA SURSA – Se pot importa plati in folosul titularilor de venituri cu stopaj la sursa din alte aplicatii, utilizand ca sursa de import fisiere Excel (.xls). Structura fisierului utilizat la import este prezentata in anexa: “Structura import plati venituri profesionale”. Optiunea este utila in mod deosebit pentru cazul platilor contractelor de arenda.

Service:

• FUZIONARE – A fost actualizata structura fisierelor de articole si parteneri utilizate la salvarea listelor de inregistrari fuzionate.
• SALVARE BAZA DE DATE – A fost corectata procedura de salvare a datelor la schimbarea firmei.

Casa de marcat:

• CONSTANTA NOUA DE OPERARE – Pentru cresterea vitezei de afisare a view-ului mare de la “Emulare tastatura” referitor la bonurile inregistrate pe casele de marcat, s-a introdus constanta: “EMULARE TASTATURA: Afisez doar bonurile emise in luna de lucru”. Chiar daca efectul utilizarii ei pe valoarea “DA” va face ca viteza de afisare sa se micsoreze, va recomandam in continuare sa le salvati selectand optiunea “Emulare tastatura – salvare bonuri”, cu stergere bonuri dupa salvare, din SERVICE > INTRETINERE sau din meniul deschis cu click dreapta de mouse pe view-ul mare al bonurilor.

WMEdi:

• EXPORT RAPORTARI – Au fost operate corectii privind generarea situatiei vanzarilor in ceea ce priveste includerea bonurilor de la casa de marcat.
• EXPORT FACTURI TECNET – Corectie referitoare la inregistrarea numarului si datei facturii de referinta in cazul facturilor de retur.