Noutati WinMENTOR – Versiunea 775.10

Noutati WinMENTOR – Versiunea 775.10

Liste:

Mentor

A fost modificat modul de generare a intrarilor in “Balanta stocurilor” pentru stocurile in custodie la terti.
In documentul tiparit de pe avizul de expeditie din iesiri, coloana “Comanda client” contine si seria comenzii.
A fost corectata balanta contabila pentru planul de conturi secundar si tertiar (se dubla rulajul curent).
S-au corectat listele: “Fisa partener”, “Balanta analitica parteneri” si “Balanta sintetica parteneri” in ceea ce priveste generarea soldurilor contului 418 in cazul existentei facturilor la aviz pentru articole cu taxa pentru ulei.
In “Registrul Jurnal de incasari si plati – PFA” s-au introdus si platile de comisioane bancare.
S-au operat corectii asupra generarii valorii fara TVA a monetarelor incasate prin casa si se iau in considerare si discount-urile operate pe monetare. S-a adaugat coloana “Cont tranzactie” care se completeaza pentru tranzactiile de trezorerie.
A fost corectata lista “Solduri parteneri” in care ramaneau nestinse de facturare soldurile (inregistrate pe 418) corespunzatoare taxelor inregistrate pe avizele de expeditie.
In lista articolelor nedescarcate (MISCARI > “Articole nedescarcate”) s-a adaugat coloana “Destinatar”.
Lista “Moduri de plata la Vanzari prin Emulare” din meniul DIVERSE a capatat interfata de generare referitoare la perioada de consultare.

Salarii

Au fost adaugate coloanele “Carnet documente”, “Numar document”, “Locatie” si “Semnatura” in documentul generat din macheta “Registru de evidenta si plata” (zilieri).
S-au corectat diferentele aparute intre contributiile sintetice si cele analitice corespunzatoare fondului pentru somaj platit de angajator si fondului de garantare a salariilor.
Au fost adaugate doua liste noi in meniul de SALARII: “Contracte pensii private” si “Rate pensii private”.

Productie

La listarea bonului de consum se poate include adresa gestiunii consumatoare.

Mentor:

• NEW – Noul NEW contine planul de conturi actualizat conform specificatiilor ordinului 1802 din 29.12.2013. Sunt modificate de asemenea configurarile contabile pentru sabloanele contabile ale articolelor, partenerilor, angajatilor, contributiilor si indemnizatiilor, precum si constantele, in masura in care care au fost afectate de noile schimbari ale planului de conturi.
• NOMENCLATOR PARTENERI – In tab-ul “Alte informatii” al nomenclatorului de parteneri s-au adaugat doua tipuri noi pentru parteneri: “Client”, “Furnizor” (pot fi Da simultan).
• COMENZI (FURNIZORI, CLIENTI,…) – A fost optimizata deschiderea inregistrarilor in vederea micsorarii timpului de acces.
• COMENZI CLIENTI – In fereastra de selectie a comenzilor client, ce se deschide pe tranzactiile de iesire din stoc si la lansarea comenzilor interne, s-a introdus posibilitatea de identificare a comenzii prin intermediul seriei.
• CREARE ANALITICE – A fost corectata conversia obligatiilor privind plata facturilor de intrare de pe conturile vechi pe noile conturi, in cazul in care obligatiile corespunzatoare unei tranzactii au fost inregistrate pe mai multe conturi (401, 404).
• INVOICE – S-a corectat recalcularea termenului scadent dupa modificarea datei documentului.
• IESIRI – In fereastra de adaugare a observatiilor pentru articole s-a adaugat butonul “+” albastru care preia meniul ce se deschidea pe click dreapta de mouse in grila articolelor.
• IESIRI FACTURA LA AVIZ – S-a corectat calcularea termenului scadent la inregistrarea documentului.
• IESIRI FACTURA LA AVIZ – A fost introdusa posibilitatea generarii facturii la aviz in lei pentru aviz de expeditie in valuta.
• AVIZ FACTURA IN ASTEPTARE – S-a corectat stingerea partiala a facturii in asteptare.
• BONURI DE CONSUM – S-a introdus posibilitatea calcularii in mod automat sau manual a taxelor facturabile. S-a corectat si nota contabila in cazul in care descarcarea articolelor cu taxa facturabila se face prin cont intermediar.
• COMENZI – S-a schimbat interfata prin adaugarea celulei corespunzatoare seriei comenzii.
• COMENZI CLIENTI – Numerotarea comenzilor in cazul neutilizarii carnetelor de documente, se va putea face prin completarea unuia din campurile “Serie”, “Numar” sau ambele. Identificarea comenzii se va face oriunde (interfata, liste) prin intermediul valorii celor doua campuri concatenate, in cazul in care nu au fost deja prevazute coloane separate. Seria poate cuprinde maximum 15 caractere.
• TREZORERIE – A fost corectata afisarea inregistrarilor din nomenclatorul de personal, influentata incorect de catre configurarea constantei “Alegere din nomenclatorul de personal” cu valoarea “numai persoane caracterizate ca “agent””.

Comercial:

• OFERTE CLIENTI – A fost corectata preluarea pretului implicit al articolelor in cazul in care aveau specificata unitate de masura secundara pentru vanzare.

Salarii:

• PENSII PRIVATE – A fost dezvoltata o procedura noua pentru inregistrarea contractelor de pensii private ale angajatilor, precum si generarea automata a ratelor deductibile.
Pentru detalii privind functionarea procedurii cititi anexa ce insoteste kit-ul.
• NOMENCLATOR ZILIERI – A fost adaugat tariful orar implicit in macheta inregistrarii zilierilor, ce va fi utilizat ca optiune implicita la inregistrarea fisei de plata pentru zilieri.
• FISA REGISTRU PLATA ZILIERI – S-a adaugat posibilitatea numerotarii automate a fisei zilierilor si plata direct din fisa registrului de plata.
• PARTICIPARE LA PROFIT – S-a corectat modul de calcul a contributiilor angajatului in cazul existentei sumelor inregistrate ca participare la profit.
• CALCUL SALARII – A fost modificata structura grilei elementelor de calcul a salariului punandu-se in evidenta valoarea ratelor de pensii private neimpozabile.

Service:

• INTRETINERE – Au fost adaugate noi optiuni in meniu, preluate din MENTOR: “Stergere inregistrari Jurnal operatori”, “Emulare tastatura – salvare bonuri”, “Emulare tastatura – restaurare bonuri”.
• PLAN DE CONTURI (INLOCUIRE GLOBALA) – S-a introdus posibilitatea importarii planului de conturi curent sau a planului de conturi din NEW, din meniul deschis cu click dreapta de mouse din view-ul mare. Alegeti pentru trecerea la noul plan de conturi optiunea convenabila de la care porniti!
Pentru detalii privind trecerea la noul plan de conturi cititi anexa corespunzatoare ce insoteste aceasta versiune a aplicatiei.

Service auto:

• Modulul poate functiona si pe un satelit de WinMENTOR, spre baza transmitandu-se pentru cuplare numai tranzactiile care influenteaza inregistrarile contabile (tranzactii privind miscarea stocului, tranzactii de trezorerie).

WMEdi:

• IMPORT COMENZI DIN XML – Au fost realizate proceduri noi de import a comenzilor in format xml: EDINET, DOCXCHANGE / DOCPROCESS, TECNET.
• EXPORT FACTURI IN XML – Au fost realizate procedurile corespunzatoare exportului in doua noi formate: EDINET, TECNET (factura normala, corectie si retur).